Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 10 september 2013

Schoonhoven tekent opnieuw met Cyclus

De gemeente Schoonhoven is maandag een nieuw afvalcontract aangegaan. De afvalverwerking blijft ook de komende vijf jaar de verantwoordelijkheid van Cyclus.

Schoonhoven Cyclus_MG_2280.JPGAlgemeen directeur Leendert van Bloois en wethouder Peter Matheij trakteren inwoners uit Schoonhoven op zilverijs ter ere van het vijfjarig afvalcontract.

Wethouder Matheij van de gemeente Schoonhoven en algemeen directeur Leendert van Bloois van Cyclus zetten beiden hun handtekening onder het nieuwe contract. Cyclus zamelt het huishoudelijk afval in, waarbij het gaat om het legen van mini- en verzamelcontainers voor rest- en gft-afval. Ook de inzameling van plastic afval, glas en oud papier wordt door Cyclus gedaan, in samenwerking met de verenigingen, evenals het beheer en onderhoud van de containers.

Matheij ziet uit naar een verdere duurzame samenwerking. "In onze visie is duurzaamheid niet uitsluitend een taak van de gemeente, maar van ons allemaal. Deze overeenkomst maakt het mogelijk om hieraan samen met Cyclus invulling te geven."

Ook Cyclus legt de nadruk op duurzaamheid en willen de gemeente ondersteunen "bij het verder vormgeven van het duurzame afvalbeleid". Leendert van Bloois: "Op dat gebied beschikt Cyclus over uitgebreide kennis en expertise enerzijds en de benodigde praktijkervaring anderzijds. Daarmee kan de gemeente haar voordeel doen."

Meer weten over Gemeente Schoonhoven?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline

Meer weten over Cyclus NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website