Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 04 oktober 2013

Sita niet meer zelf Deventer binnenstad in voor glas en papier

Sita gaat samenwerken met Deventer Stadsdistributie voor de inzameling van glasafval in de binnenstad. Het bedrijf hoeft dan niet meer zelf de binnenstad in tijdens drukke winkeltijden.

Met dagelijks ruim duizend voertuigen op de weg is Sita een belangrijke verkeersdeelnemer in Nederland. Deventer Stadsdistributie neemt het glasafval van de klanten van Sita uit de binnenstad van Deventer mee naar het industrieterrein waar Sita het eens per week ophaalt. Dit zorgt er voor dat Sita niet de binnenstad in hoeft tijdens drukke winkeltijden, waardoor het winkelend publiek minder last heeft van onveilige situaties door de inzamelwagens van het bedrijf. Daarnaast worden het aantal transportbewegingen in de binnenstad verminderd. Omdat de samenwerking succesvol verloopt wordt deze binnenkort uitgebreid met de afvalstroom papier en karton.

Deventer Stadsdistributie is de enige vervoerder die buiten de venstertijden in de binnenstad van Deventer goederen met elektrische auto's duurzaam bezorgt. Transporteurs leveren hun goederen af op het industrieterrein waarna Deventer Stadsdistributie deze bij de klant in de binnenstad bezorgt. Door de samenwerking met Sita kan Stadsdistributie Deventer nu het glasafval weer meenemen naar het industrieterrein. Hiermee wordt bijgedragen aan het oplossen van de logistieke bevoorradingsproblemen, als onveilige situaties, opstoppingen, irritaties en onnodige milieubelasting.

Meer weten over Gemeente Deventer?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website