Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 27 januari 2014

Rova start proef met recyclen tapijttegels

In Amersfoort start in februari een proef met gescheiden inzamelen van tapijttegels van particulieren.

Inwoners van Amersfoort kunnen da oude tapijttegels wegbrengen op het milieubrengstation van Rova of het kringloopcentrum Amersfoort-Leusden vragen de tegels thuis op te komen halen. Doel van de proef is te onderzoeken of producthergebruik van oude tapijttegels voldoende oplevert. Momenteel worden de oude tegels nog verbrand in een verbrandingsoven. De proef loopt af op 30 april of na inzameling van 1000 kilo tegels.

Initiatiefnemer van de proef is Willem van Gaal, oud medewerker van tapijttegelfabrikant Interface. Hij heeft Rova, Interface, de gemeente Amersfoort en Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden bijeen gebracht om het hergebruik van tapijttegels te stimuleren.

Voor de inwoners van Amersfoort wordt het gemakkelijker om van oude tapijttegels af te komen. Men kan tapijttegels afgeven op dezelfde manier als  andere herbruikbare spullen;  bij het milieu brengstation van de Rova of bij het Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden. Na inlevering worden de tegels eerst  aangeboden in  de Kringloopwinkel. Wanneer verkoop daar niet lukt, worden ze gerecycled door Interface.

De deelnemende organisaties vinden dat de belangrijkste winst is dat de grondstoffen worden hergebruikt in plaats van vernietigd. Een bijkomend voordeel is dat er door hergebruik en recycling op lokaal niveau extra werkgelegenheid kan worden gecreëerd.

Meer weten over Gemeente Amersfoort?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over N.V. ROVA Holding?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website