Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 24 februari 2014

Eerste buitenlandse glasrecycler krijgt erkenning Nedvang

Het Belgische G.R.L. Glasrecycling heeft vorige week van Nedvang een definitieve erkenning ontvangen voor de registratie van verpakkingsafval. Het bedrijf heeft daarmee een primeur.

24022014 GRL Glasrecycling erkenning registratie verpakkingsafval - klein.jpgv.l.n.r. Martine Meuws, directeur G.R.L. Glasrecycling, Dick Zwaveling, Algemeen Directeur Nedvang, en Raf Vanswartenbrouck G.R.L. Glasrecycling.

Buitenlandse recyclers registreren informatie over de recycling van Nederlands verpakkingsmateriaal bij Nedvang, net zoals Nederlandse afvalbedrijven en recyclers dit doen. Ook buitenlandse bedrijven komen daarom in aanmerking voor een erkenning, van Nedvang, voor de registratie van verpakkingsafval.

Dick Zwaveling, directeur Nedvang, overhandigde de erkenning. “G.R.L. Glasrecycling levert ons al een aantal jaar gegevens, waardoor er een duidelijk beeld is van het Nederlandse glas dat over de grens wordt gerecycled”. Bestuurder Raf Vanswartenbrouck en Martine Meuws, kersverse directeur van G.R.L namen de erkenning in ontvangst. “G.R.L. verwerkt als internationale recycler ook Nederlands glas. Vanwege onze ligging vlak bij de grens zijn we een goede partner voor zowel Nederlandse partijen die ingezameld glas bij ons afleveren, als voor Nederlandse glasfabrikanten. Dat deze organisaties onze kwaliteit waarderen, blijkt uit het feit dat we meer verwerkt glas naar Nederland afvoeren dan dat we momenteel uit Nederland krijgen aangeleverd om te verwerken. Het is voor G.R.L. van belang om transparant te zijn over de verwerking van Nederlands glas en daarom werken wij samen met ons zusterbedrijf GRI-Glasrecycling in Dormagen, Duitsland,  graag samen met Nedvang.”

Ook andere recyclers in België en Duitsland die Nederlands glas verwerken, registreren dit al enige tijd bij Nedvang. Verwacht wordt dat deze recyclers op korte termijn hun erkenning van Nedvang zullen ontvangen.

Meer weten over Nedvang?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website