Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 11 maart 2014

Zuyd Hogeschool bundelt krachten met Sita

Zuyd Hogeschool heeft met Sita een stappenplan gelanceerd om de overstap te maken naar duurzaam afvalmanagement. Doel is om de hoeveelheid afval voor 2040 met de helft te reduceren en het resterende afval 100 procent te hergebruiken.

Contractondertekening Zuyd Hogeschool en SITA.jpgOndertekening van het contract door Peter van der Kraan (Sita) en Susan Bouman ( Zuyd Hogeschool). Foto: Marcel van Hoorn / Photo Republic.

De samenwerking is de uitkomst van een Europese aanbesteding waardoor Sita verantwoordelijk wordt voor het verwerken en recyclen van ruim 433 ton per jaar aan afvalstoffen van Zuyd Hogeschool. De overeenkomst is vanaf 1 april van kracht en heeft een looptijd van vijf jaar.

Stappenplan

De wijze waarop duurzaam afvalmanagement moet worden gerealiseerd, is onder meer door op de drie locaties van de hogeschool milieueilanden in te richten, de papierstromen te reduceren door het digitaliseren van de facturering en door het gebruik van uitsluitend verpakkingen die hergebruikt kunnen worden. Ook zal een campagne van start gaan om intern draagvlak te creëren voor het project. Verder zal met de cateraar van Zuyd worden overlegd over een selectiever voorraadbeheer, adviseert Sita de hogeschool op het gebied van duurzame inkoop en worden op een aantal locaties afruimbuffetten in de restaurants geplaatst, waar gebruikers hun afval zelf kunnen scheiden. Sita wordt verantwoordelijk voor het verwerken van alle afvalstromen en gaat erop toezien dat dit afval zoveel mogelijk geschikt wordt gemaakt voor hergebruik.

Kennis delen

“Zuyd Hogeschool is als regionale kennisinstelling voortdurend in ontwikkeling. Dit doen wij in nauwe samenwerking met onze omgeving, afnemers en leveranciers. Net als Sita geloven wij dat kennis delen leidt tot kennis vermenigvuldigen en hierbij maken wij gebruik van elkaars deskundigheid”, aldus Susan Bouman, contractmanager van Zuyd Hogeschool. “We zijn er trots op dat Sita verantwoordelijk wordt voor het afvalmanagement van Zuyd Hogeschool. Als onderdeel hiervan gaan we de wijze van inzameling veranderen. Hierbij is alles gericht op een snelle reductie van de hoeveelheid restafval, het gebruik van recyclebare materialen en het stimuleren van afvalscheiding op de werkvloer”, zegt Peter van der Kraan, Regio Sales Directeur van Sita.

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website