Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 18 september 2014

Doel Amsterdam: 45 procent meer afvalscheiding

Met de nieuwe afvalcampagne 'Afval scheiden. Dat scheelt een hoop.' Wil de gemeente Amsterdam haar inwoners aansporen tot meer afvalscheiden. En dat is hard nodig wil de hoofdstad haar doelstelling voor 2020 halen.

afvalcampagne amsterdam.jpg"Het afvalscheidingspercentage in Amsterdam is op dit moment 20 procent. In 2016 willen we dat op 30 procent hebben en het doel voor 2020 is 65 procent. Dus dat zijn flinke stappen die we als Amsterdam willen maken”, laat Judith Boerma van het AEB Amsterdam weten. Reden waarom op 16 september een nieuwe afvalcampagne is gestart die inwoners moet wijzen op het belang van afvalscheiden. Met onder andere buitenreclame, een pagina in de gemeentekrant, een digitale folder, advertenties in huis-aan-huis bladen en een spotje op AT5 roept de gemeente Amsterdammers op mee te (blijven) doen aan afvalscheiden.

"Zonder gft gaan we het niet redden"

De opzet van de campagne is breed en richt zich op allerlei fracties en de mogelijkheden die Amsterdam biedt om deze gescheiden in te zamelen. Tegelijkertijd is de stad bezig de faciliteiten te verbeteren. Zo zullen de komende tijd nieuwe containers worden geplaatst en oude restafvalcontainers zo mogelijk worden omgebouwd voor de inzameling van secundaire grondstoffen. Om de doelstelling voor 2020 te halen is verder nog één ding onontbeerlijk, vertelt Boerma: “Op alle fracties moet de inzameling meer, maar zonder gft gaan we het in ieder geval niet redden. Er wordt daarom onderzoek gedaan om de gft-inzameling in bepaalde wijken te realiseren.”

Meer weten over AEB Amsterdam?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website