Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 07 oktober 2014

Rova experimenteert met honderd dagen leven zonder afval

Gaat het lukken om honderd huishoudens, honderd dagen zonder afval te laten leven? Rova gaat het proberen en zoekt deelnemers.

De proef start op 1 januari 2015 en eindigt op 10 april 2015. De huishoudens die mee doen, staan er niet alleen voor. Zij krijgen op verschillende manieren hulp van Rova en van elkaar. De website www.100-100-100.nl gaat daar een belangrijke rol in spelen.

Deelnemers

Rova zoekt deelnemers die een dwarsdoorsnede van de samenleving vormen, wonend in één van de twintig Rova-gemeenten. De eerste tien deelnemers zijn er al, waaronder verschillende wethouders uit het Rova-bedieningsgebied. Behalve het uitwisselen van tips op de website, krijgen de deelnemers weekopdrachten en tips van professionals. Van de honderd huishoudens krijgt de helft extra ondersteuning (online en thuis) van experts. De andere helft doet het meer op eigen kracht en met hulp van elkaar. Zo gaat Rova onderzoeken hoeveel hulp mensen nodig hebben om minder afval te krijgen. Twee universiteiten (Rijksuniversiteit Groningen en het Copernicus Instituut van de Universiteit van Utrecht) gaan dit onderzoek doen.

Meer weten over N.V. ROVA Holding?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website