Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 29 oktober 2014

Transvision overgenomen door AMCS Group

De Engelse ERP-software leverancier AMCS Group heeft het Deense Transvision overgenomen. AMCS wil daarmee een positie krijgen op de Deense en Nederlandse markt.

Ole and Jimmy tansvision amcs.JPGOle Kessel (Transvision) en Jimmy Martin (AMCS)

AMCS en Transvision waren de afgelopen jaren al zakenpartners, waardoor AMCS en haar klanten uit eerste hand ervaring op konden doen met de mogelijkheden van de integratie vanTransvision software met het AMCS platform. AMCS levert wereldwijd ERP-software voor de afval- en recyclngbranche. Transvision is leverancier van producten voor routeoptimalisatie en transport- en dispatchmanagement.

AMCS specificeert de grootte van haar ERP-platform met meer dan 4 miljard euro aan klanttransacties op jaarbasis, en beheert daarnaast meer dan 20.000 voertuigen en meer dan 2.000 locaties voor veel van ’s werelds meest vooraanstaande afvalbeheer- en recyclingbedrijven.

Volgens Jimmy Martin, CEO van AMCS Group, zorgt de overname zowel voor een aanvulling als een versterking van het bestaande softwareplatform en voorziet het AMCS met de beste mogelijkheden voor routeoptimalisatie, materiaalbeheer en prijsoptimalisatie. “AMCS richt zich vandaag de dag op de afval- en recyclingbranche. Transvision opereert in een aantal andere branches en haar leidende positie binnen deze sectoren introduceert nieuwe groeikansen voor de gehele groep”.

Voor managing director Ole Kessel van Transvision is beslissend voor de overname geweest dat AMCS een duidelijke visie heeft op het ontwikkelen van de Transvision producten en op de integratie met hun eigen producten. "In de afgelopen jaren hebben we ons productportfolio sterk uitgebreid en hebben we mobiele oplossingen, webportals en forecastsystemen toegevoegd. In samenwerking met AMCS zal de ontwikkeling van onze producten vanaf de eerste dag nog verder worden versneld. Het management van Transvision en ik blijven ook na de overname door AMCS actief binnen Transvision en vanwege de sterke positie in de markt zal Transvision doorgaan onder haar eigen naam. Ik ben verheugd om onderdeel te zijn van deze nieuwe en enerverende kans voor Transvision."

AMCS en Transvision hebben klanten in 19 landen over de gehele wereld. Met Transvision breidt de AMCS Group haar groeiende aanwezigheid op de internationale markt, met kantoren in de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Zweden, Noorwegen, Frankrijk en Australië, nu uit met nieuwe kantoren in Denemarken en Nederland.

Meer weten over AMCS Nederland?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website