Met de gunning van de verwerking van gft- en restafval van de gemeente Duiven aan AVR wordt de ontwikkeling van bedrijventerrein InnoFase ondersteund.
Het verwerkingscontract, overigens ook met AVR, van de gemeente Duiven liep op 31 december 2014 af. Duiven koos ervoor om niet mee te doen met de aanbesteding van restafval en gft-afval van de MRA-regio, waarvan ze ook lid is, maar zelfstandig de verwerking in de markt te zetten. In de gemeente komt jaarlijks 6.775 ton restafval vrij en 1.700 ton gft. De opdracht is gegund voor vijf jaar aan AVR Duiven, waarmee de gemeente al sinds 2000 samenwerkt. De gunning leidt vanzelfsprekend tot weinig transportbewegingen. De verwerking van het afval levert een bijdrage aan de productie van electriciteit en warmte. Vorige maand is het warmtenet waaraan AVR haar bijdrage levert officieel in gebruik genomen.
Voor de gemeente Duiven is het voortbestaan van AVR Duiven belangrijk. De gemeente heeft de ambitie om van het bedrijventerrein InnoFase het duurzaamste bedrijventerrein van Nederland maken. Daarvoor ziet ze mogelijkheden door de combinatie van bedrijven op InnoFase-terrein, waardoor grote synergievoordelen zijn te behalen. AVR is op dit bedrijventerrein gehuisvest en speelt een belangrijke rol in deze innovatieve en duurzame manier van ondernemen.
Het nieuwe contract levert de gemeente Duiven en haar inwoners ook een financieel voordeel op. De kosten per ton verwerkt afval zijn namelijk lager dan voorheen. Hoe dit voordeel precies uitpakt in de afvalstoffenheffing is nu nog te vroeg om te zeggen volgens de gemeente. De exacte besparing is namelijk afhankelijk van de daadwerkelijke hoeveelheid verwerkt huishoudelijk gft- en restafval. Daarom onderzoekt de gemeente Duiven dit jaar of en welke maatregelen doorgevoerd kunnen worden om de afvalinzameling efficiënter te organiseren en daarmee de scheiding van afval te stimuleren.
» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website
» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website