Categorie: Politiek en beleid | Gepubliceerd: 06 maart 2015

AEB stapt in proeftuin Buiksloterham

AEB gaat samen met de gemeente zorg dragen voor een innovatieve en optimale inzameling en verwerking van het huishoudelijk afval in Buiksloterham.

Het voormalige industrieterrein Buiksloterham in Amsterdam-Noord wordt een experimenteergebied voor recycling van afvalstromen in een woonwijk. Twintig nutsbedrijven, waaronder AEB, ontwikkelaars en onderzoeksinstellingen tekenden daarvoor woensdag het Manifest Circulair Buiksloterham met de gemeente Amsterdam.

AEB denkt voor de afvalinzameling aan betere bronscheiding door gekleurde zakken. De eerste bewoners zouden daarmee in de zomer al aan de slag kunnen. Samen met de bewoners gaat AEB bekijken hoe de de afvalkringloop het beste gesloten kan worden. AEB, tekent met het Manifest Circulair Buiksloterham, ook voor een rol in de warmtevoorziening.

De komende jaren worden er 3.500 woningen en 200.000 vierkante meter werkruimte gebouwd op het voormalig industrieterrein. De ontwikkelingen in het gebied zullen ‘circulair’ geschieden. Dit betekent dat er zoveel mogelijk (bouw)materialen en grondstoffen hergebruikt worden, er veel ruimte komt voor elektrische auto’s en dat bewoners en bedrijven in het gebied hun eigen energie kunnen opwekken. Bouwprojecten moeten voldoen aan duurzaamheidseisen en ook de openbare ruimte wordt zo duurzaam mogelijk ingericht onder meer met ledverlichting en gescheiden afvalinzameling.

Meer weten over AEB Amsterdam?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website