Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 03 april 2015

Reym reinigt warmtewisselaars met ultrasone techniek

Ultrasone geluidsgolven blijken bij de industriële reiniging een beter resultaat op te leveren bij minder waterverbruik.

Ultrasonic cleaning Reym.jpgDe ultrasone reinigingsunit van Reym in Veendam
Foto: MH

Utrasonereiniging wordt al jaren toegepast bij juweliers en laboratoria. Daarbij worden ultrasone geluidsgolven die door een bak met reinigingsvloeistof gestuurd. Door deze geluidsgolven worden vacuümbolletjes opgewekt die imploderen, waardoor de vervuiling loskomt.

Reym heeft de techniek voor het eerst in Europa vertaald in een grootschalige oplossing voor het reinigen van industriële apparatuur als warmtewisselaars en pijpen. Daarvoor is een speciale unit ontwikkeld waarbij de te reinigen eenheden op een rollenbank geplaatst worden en worden door middel van een geïntegreerd liftsysteem vervolgens in en uit de vloeistof getild. De rollenbank maakt het ook mogelijk de eenheden heen en weer te draaien, wat een soort borstelend effect geeft en de reinigingstijd wordt verkort.

Met de nieuwe techniek claimt Reym een veel schoner, gladder en daardoor blijvender resultaat te krijgen in vergelijking met hogedrukreiniging. Hierdoor kan de standtijd in de fabriek worden verlengd. Toch blijft de hogedrukreiniging in veel gevallen noodzakelijk voor het vooraf doorspoelen van verstopte pijpen en het naspoelen van de pijpen. Het is juist de combinatie van beide technieken die maakt dat in kortere tijd en met een aanzienlijk lager waterverbruik veel effectiever kan worden gereinigd.

Meer weten over Reym?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website