Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 28 mei 2015

Meerlanden behaalt Better Biomass en gaat voor PSO

De certificaten voor kwaliteitsmanagement en die voor milieuzorg- en veiligheidssystemen zijn bij Meerlanden verlengd. Ook is het nieuwe Better Biomass certificaat behaald.

Het Better Biomass-certificaat is vorige maand geïntroduceerd. Het wordt gebruikt door organisaties om aan te tonen dat de biomassa die zij produceren, verwerken, verhandelen of gebruiken voldoet aan internationale duurzaamheidscriteria. Het certificaat vervangt de voormalige duurzaamheidscriteria NTA 8080 en het bijbehorende certificatieschema NTA 8081. De criteria zijn ook aangepast. Zo wordt, naast duurzaamheidsaspecten van biomassa, nu ook de toepassing van biomassa in biobased producten meegenomen. Ook recente thema's als koolstofschuld staan in de nieuwe criteria.

Prestatieladder Socialer Ondernemen

Gelijktijdig met het Biomass Certificaat zijn ook de certificeringen voor ISO 9001, ISO 14001 en VCA** vernieuwd. “We zijn uiteraard tevreden met de hercertificeringen en met het behalen van het Better Biomass certificaat. Maar ook op het gebied van certificeringen blijven we innoveren. Komend jaar gaat Meerlanden daarom op voor de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en voor het keurmerk ‘Beeldschoon’,” zegt Angeline Kierkels, directeur Publieke sector van Meerlanden.

Meer weten over Meerlanden NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website