Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 07 juli 2015

Schone Tourstart in Utrecht

Utrecht veranderde tijdens de Grand Départ niet in een vuilnisbelt. In duizend afvalbakken werd ongeveer 4.000 kubieke meter afval verzameld.

De samenwerking tussen NederlandSchoon en de gemeente Utrecht om de Domstad vrij van zwerfafval te houden tijdens de Grand Départ is een succes gebleken. De stad verwelkomde tijdens de start van de Tour de France afgelopen weekend ongeveer een miljoen bezoekers  en plaatste, in samenwerking met NederlandSchoon, duizend afvalbakken van 250 liter, die elk meerdere keren geleegd werden. De teller voor de hoeveelheid ingezameld afval liep daarmee door tot zo’n 4.000 kubieke meter.

Eilanden 

"We hadden al een miljoen vierkante meter weg schoongemaakt", zegt Fred Nuwenhuis, Hoofd Techniek van het evenement. "Om de Tourstart ook schoon te hóuden plaatsten we daarna langs de looproutes en op de evenementenpleinen afvaleilanden voor papier, plastic en restafval. Backstage zelfs voor glas. Ik denk dat er niet eerder zo grootschalig afval gescheiden is ingezameld op een evenement."

Zones

Tijdens deze Toureditie wordt ook meer aandacht besteed aan het afval dat de renners produceren. In het Tour de France Roadbook 2015 staat dat de sporters hun afval niet meer zomaar op straat mogen dumpen. Het afval kan ingeleverd worden bij speciale afvalpunten aan het begin en eind van de voedingszones.

Meer weten over Stichting Nederland Schoon?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website