Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 13 juli 2015

Cyclus is verhuisd naar Gouwe Park in Gouda

Cyclus is verhuisd naar bedrijventerrein Gouwe Park. Alleen het Goudse afvalbreng¬station blijft aan de Goudkade gevestigd.

Verhuizing Cyclus naar bedrijventerrein Gouwe Park.jpgOp vrijdag 10 juli werd het wagenpark van Cyclus, met zo'n negentig voertuigen, verhuisd naar Gouwe Park.

De verhuizing was nodig omdat de oude locaties in Gouda niet meer aan de eisen van deze tijd voldeden. Algemeen directeur Leendert van Bloois licht toe: “Onze voormalige locatie aan de Goudkade was oorspronkelijk bedoeld als tijdelijke uitvalsbasis. In de huidige situatie bood deze onvoldoende faciliteiten om ons werk op het gebied van afvalbeheer en beheer van de openbare ruimte optimaal te doen. Deze nieuwe en goed geoutilleerde locatie op Gouwe Park is in dat verband een enorme verbetering. Daarnaast is vanaf Gouwe Park de ontsluiting naar onze opdrachtgevende gemeenten stukken beter. En tot slot zijn we erin geslaagd een nieuw pand te realiseren met lagere exploitatiekosten dan in de oude situatie het geval was. Het verheugt me dan ook bijzonder dat we hier vandaag van start gaan.”

Duurzaam ontwerp

Het nieuwe  pand werd ontworpen door Van Wilsem Van Loon Architecten in opdracht van Ballast Nedam. Naast de eisen van de gebruikers, was duurzaamheid daarbij een belangrijke randvoorwaarde. Van Bloois: “Met behulp van de Breeam-systematiek voor de duurzaamheids­prestatie van een gebouw, is een pakket aan duurzaamheids­maatregelen samengesteld. Dat bestaat onder meer uit een warmte-/koude opslaginstallatie, een groot aantal zonnepanelen, een hemelwaterinstallatie voor het vullen van de veegmachines, vraaggestuurde klimaatbeheersing en vraaggestuurde energiezuinige verlichting. Al met al staat er daarmee een prachtige locatie, die volledig voldoet aan de eisen van deze tijd.”

Meer weten over Cyclus NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website