Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 14 augustus 2015

Twente Milieu plaatst container en pashokje voor Primark

Om de dump van oud textiel in de afvalbakken rond de Primark in Enschede terug te dringen, plaatsen Twente Milieu en kringloopwarenhuis Het Goed vandaag een container en een pashokje in de stad.

Afgelopen dagen schreven RTV Oost en TC Tubantia over het dumpen van oud textiel in de afvalbakken rond de Primark in Enschede. Om de wachtrijen voor de pashokjes te vermijden, wordt nieuwe kleding aangetrokken en de oude kleding verdwijnt in de prullenbak.

Volgens Twente Milieu en kringloopwarenhuis Het Goed is dit eeuwig zonde, want de oude kleding kan nog prima hergebruikt of gerecycled worden. Daarom staan kringloopwarenhuis Het Goed en Twente Milieu vandaag tussen 13.00 uur en 16.00 uur met een textielcontainer en een pashokje op het Van Heekplein in Enschede. Consumenten kunnen hier hun nieuwe outfit passen en hun oude kleren, als ze willen, inleveren.

Concurrent van Primark H&M is het dumpen van textiel al langer een doorn in het oog. De modeketen startte daarom in 2013 een actie waarbij consumenten een kortingsbon krijgen in ruil voor gebruikte kleding. In 2014 zamelde H&M zo al 7.684 ton kleding in. Van de ingezamelde kleding maakt het bedrijf sinds vorig jaar kledingstukken met 20 procent gerecycled katoen. Dit jaar wil H&M 300 procent meer kledingstukken produceren uit gerecyclede vezels.

Meer weten over Twente Milieu NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website