Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 09 oktober 2015

Meerlanden gaat door het glazen plafond

Angeline Kierkels volgt op 1 november Ger de Jong op als algemeen directeur bij Meerlanden.

angeline_kierkels.jpgAngeline Kierkels, per 1 november ceo Meerlanden.

Kierkels voegt zich daarmee bij de zeldzame groep van vrouwen aan de top van het afvalbedrijfsleven. Ze is in mei 2010 bij Meerlanden als directeur Publieke Sector aangetreden nadat ze bijna negen jaar als interim mananger en coach gewerkt had bij Boer&Croon.

Kierkels wil zich gaan inzetten voor 'een systeem dat uitgaat van een gesloten kringloop, een circulaire maatschappij die gebaseerd is op hernieuwbaarheid en hergebruik. Zij vindt het een geweldige kans om hier richting en sturing aan te mogen geven. Het belang van bewoners, gemeenten en bedrijven staat hierbij voorop'.

De keuze van de Raad van Bestuur is op Kierkels gevallen omdat ze de afgelopen vijf jaar heeft laten zien dat ze visie en daadkracht combineert met het creëren van draagvlak. De Raad heeft er veel vertrouwen in dat zij Meerlanden op een sterke manier zal leiden bij alle toekomstige ontwikkelingen en uitdagingen.

Kierkels heeft als nevenfuncties het lidmaatschap van de RvC van de Rabobank Regio Schiphol en voorzitter van het NMCX Centrum voor Duurzaamheid.

 

Meer weten over Meerlanden NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website