Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 09 oktober 2015

Reym opent Total Care Centre met innovatiedag

Reym pakt vandaag groots uit bij de officiële opening van de nieuwe locatie in het havengebied van Rotterdam.

De Dag van de Duurzaamheid staat bij industrieeel dienstverlener Reym in het teken van innovatie en natuurlijk de opening van het Total Care Centre aan de Theemsweg in Rotterdam. Het centrum stond al heel lang op het lijstje van Reym en haar zusterbedrijf ATM. Beide vormen de divisie Hazardous Waste van Shanks. Via deze locatie kunnen de industriële klanten in de regio veel beter bediend worden. Niet alleen vanuit logistiek oogpunt, ook omdat nu een complete dienstverlening voor afvalbeheer op de locatie kan worden aangeboden.

De opening zal plaatsvinden door de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en astronaut André Kuipers. De hele dag zijn er seminars rondom thema's als veiligheid, total care, emissiebeperking en decommissioning.

De nieuwe locatie in de Europoort ligt aan het water waardoor de vacuümwagens en tankwagens niet meer met hun lading van de Botlek naar zusterbedrijf ATM in Moerdijk hoeven te rijden om verwerkt te worden. Aan de Theemsweg heeft Reym nu de mogelijkheid om dit afval zelf in te nemen en op te slaan in tanks en een bewerking toe te passen. Van daaruit gaat het verzamelde afval per schip naar ATM. Daarnaast beschikt de locatie over een spuitplaats met verschillende reinigingstechnieken. Klantlocaties zijn vaak niet ingericht om vervuilde objecten te reinigen en daarbij emissies naar de lucht of bodem te beperken. Op de Theemsweg kan dat voor de klanten georganiseerd worden. Bij calamiteiten kan Reym zelfs schepen met averij reinigen.

In juli 2014 is met de bouw begonnen. De operationele dienst en het kantoor in Rotterdam zijn in februari verhuisd naar de nieuwe vestiging aan de Theemsweg in de Botlek. In juni kwam de afvalbewerkingsinstallatie (ABI) in de laatste fase.

OpeningReymRotterdam-pers.jpgOpeningshandeling Astronaut André Kuipers met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Meer weten over Reym?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website