Categorie: Management | Gepubliceerd: 04 november 2015

Area deelt ervaringen met duurzame inzetbaarheid

Vergrijzende organisaties kunnen met extra aandacht voor de gezondheid de duurzame inzetbaarheid van medewerkers vergroten. Afvalbedrijf Area legt hen tijdens een werksafari uit hoe.

Area is een van de bedrijven in de afvalbranche die te maken hebben met een vergrijzende populatie medewerkers. Hun personeel wisselt niet snel van baan en kan door versobering van de CAO ook niet eerder uit dienst treden. Sterker, zij moeten tegenwoordig langer doorwerken. Daardoor stagneert het verloop bij Area. Tegelijkertijd hebben Area en haar medewerkers te maken met toenemende automatisering. Uitvoerende medewerkers – bij Area gaat het om 120 van de 150 mensen – bewegen daardoor steeds minder tijdens hun werk.

Gezondheidsmanagement

Om de gezondheid van medewerkers en daarmee hun duurzame inzetbaarheid te bevorderen, werkt Area vanaf 2008 actief aan gezondheidsmanagement. Het gaat daarbij om de vraag hoe Area zorgt dat haar medewerkers inzetbaar en gezond blijven tot hun pensioen. Area is hiermee aan de slag gegaan en heeft een aanpak en programma ontwikkeld met de naam ‘AreaFIT – houdt je op de rit’. Het leverde al positieve reacties op van medewerkers als: "Ik kook nu voor mijn dochtertje verse groenten. Voorheen was het pizza op papadag." En: "Samen wandelen met mijn zwager doe ik nu elke week."

Inspireren

Tijdens een werksafari Duurzame Inzetbaarheid wil Area met haar gezondheidsbeleid andere organisaties en Drentse gemeenten inspireren en stimuleren om ook meer werk te maken van duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Een kijkje in de keuken moet hen helpen bij het formuleren en uitvoeren van een eigen vernieuwende en effectieve aanpak van gezondheidsmanagement, zo is de gedachte.

Aanmelden

De werksafari wordt donderdag 19 november gehouden van 13.30 tot 16.30 uur bij Area in Emmen. Tijdens deze sessie komen vragen aan bod als: Hoe creëer je draagvlak voor gezondheidsmanagement? Hoe organiseer je gezondheidsmanagement? Welke activiteiten zijn effectief? En: wat levert gezondheidsmanagement op?

Bedrijven die nog willen deelnemen aan de werksafari Duurzame Inzetbaarheid kunnen zich kosteloos aanmelden bij Karin Betten, via (0591) 57 10 80 of via communicatie@areareiniging.nl.

Meer weten over nv Area Reiniging?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website