Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 11 december 2015

Teylingen gunt Suez inzameling gft en restafval

Niet alleen prijs, maar ook duurzaamheid was voor de gemeente Teylingen belangrijk bij de aanbesteding van de inzameling van het huishoudelijk gft en restafval. Suez ging er met de opdracht vandoor.

Voor Teylingen speelde naast de prijs, ook kwaliteit een belangrijke rol bij het vergeven van de opdracht. In dat kader keek de gemeente tijdens het aanbestedingsproces naar duurzaamheid, dienstverlening, flexibiliteit en samenwerking tussen gemeente en contractpartij. Doel was om een zo optimaal mogelijke inschrijving te krijgen die aansloot op de doelstellingen van de gemeente voor meer afvalscheiding, innovatie en duurzaamheid. 

Emissiereductie

Om aan de wensen van de gemeente te voldoen gaat Suez voor de uitvoering van de opdracht twee nieuwe energiezuinige voertuigen inzetten met het oog op CO2-reductie. Deze nieuwe inzamelvoertuigen werken op zuinige Euro-6-motoren waarmee de uitstoot wordt beperkt.

Doordat Suez ook al het plastic verpakkingsafval inzamelt en verwerkt voor de gemeente kan het afvalbedrijf flexibel inspelen op veranderingen. Als door betere afvalscheiding de hoeveelheid plastic afval en gft toeneemt en restafval afneemt, kan Suez de inzamelfrequentie hierop aanpassen. Door de inzamelfrequenties goed af te stemmen op het aanbod van de verschillende afvalsoorten kan er zowel op de CO2-uitstoot als op de inzamelkosten worden bespaard, verwacht Suez.

Nieuw afvalbeleid

De kans dat door betere afvalscheiding het aanbod van de verschillende afvalsoorten verandert in Teylingen is groot. De gemeente werkt in samenwerking met de inwoners namelijk aan een nieuw afvalbeleidsplan. Aanleiding is de landelijk doelstelling van 75 procent afvalscheiding in 2020. De gemeente zamelt nu nog 62 procent van het huishoudelijk afval gescheiden in. Het afvalbeleidsplan moet het gat tussen deze twee percentages gaan dichten. Op 17 december spreekt de gemeenteraad van Teylingen over de totstandkoming van het nieuwe afvalbeleidsplan.

Meedenken  

Suez denkt de gemeente goed te kunnen adviseren als besloten wordt op een andere manier te gaan inzamelen. De organisatie heeft veel ervaring met andere inzamelmethodes en verwacht de gemeente daarom goed te kunnen ondersteunen bij het moderniseren van het afvalbeleid en de communicatie richting de inwoners.

Meer weten over Gemeente Teylingen?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen