Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 11 december 2015

Zelfservice bij milieustraat in Zwolle

De gemeente Zwolle wil meer grip op het afvalgedrag van haar burgers. Op de mileustraat wordt daarom de software CLEARWeigh van GMT geïntroduceerd.

Bewoners van Zwolle en Dalfsen hoeven zich vanaf 4 januari niet meer te melden bij een medewerker van de Rova-milieustraat aan de Steinfurtstraat. De toegang wordt dan namelijk via computerzuilen geregeld. “We zijn nu in de opleverfase van het project”, aldus Dennis de Jong, ICT-manager bij Rova. "Samen met GMT als hoofdaannemer zijn we van start gegaan met de eerste benodigde stappen. Er gaat veel gebeuren. Zo krijgen burgers die nog geen milieupas hebben, nu ook een milieupas. Er komen onder andere zuilen met touch-screen, vernieuwde routering en wegbewijzering en op het weegloket wordt onze CLEAR software vervangen door CLEARWeigh software. Overigens gaan we ook direct CLEARWeigh en touchscreen zuilen introduceren voor onze eigen aanvoer- en afvoervoertuigen."

Meer grip

De Jong: "De aanleiding voor de nieuwe aanpak op ons afvalbrengstation is de simpele vraag van de Gemeente Zwolle om meer grip te krijgen op het afvalgedrag van de burgers. Deze ogenschijnlijke simpele vraag heeft, als je het goed wilt doen, een behoorlijke impact op de organisatie, de processen en medewerkers. We hebben een team opgericht met daarin alle disciplines vertegenwoordigd."

Zwolle is na Vroomshoop de tweede plek waar Rova het zelfservice-afvalbrengstation introduceert. Met de lancering wil Rova het bedrijfsproces versimpelen, de werkdruk van weegbrugmedewerkers verlichten en oneigenlijk gebruik van het milieubrengstation door bedrijven reduceren.

GMT

Al meer dan 25 milieustraten werken met de softwareoplossing CLEARWeigh van GMT. Een standaardapplicatie die tijdens het project op maat kan worden geconfigureerd zodat de software het specifieke ontwerp van de milieustraat optimaal kan ondersteunen. Ook HVC, DAR, Irado en Cyclus werken met de applicatie.

Meer weten over N.V. ROVA Holding?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website