Categorie: Management | Gepubliceerd: 02 februari 2016

Medewerkers AEB eerste 'First Responders'

Zes medewerkers van AEB hebben het diploma 'First Responder' behaald bij het NIBHV. Hier voor volgden zij een opleiding specifiek gericht op het omgaan met incidentscenario's in de grondstoffen-, energie- en afvalbranche.

AEB ontwikkelde de opleiding zelf in samenwerking met het bureau H2K opleidingen en trainingen, specialist in brandweeropleidingen en industriële trainingen, en het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV). Met deze nieuwe opleiding zijn voor de branche specifieke veiligheidsrisico’s benoemd en incidentscenario’s beschreven. Op die manier is er nu een gecertificeerde opleiding die goed aansluit op het werk in bedrijven die vallen onder de BRZO (Besluit Risico Zware Ongevallen), aldus AEB.

De medewerkers die de opleiding volgden, maken deel uit van een Snel Inzetbare Eenheid (SIE). Dit is een volwaardige taak naast het dagelijks werk van de medewerkers. Belangrijkste opdracht van dit team is bij een incident de situatie stabiliseren tot de overheidsdiensten ter plaatse zijn. AEB zegt inmiddels al door andere bedrijven benaderd te zijn die veel interesse hebben in de opleiding en de inrichting van een dergelijk SIE team.

AEB was eind vorig jaar ook een van de afvalbedrijven die zich samen met de Vereniging Afvalbedrijven aansloten bij het veiligheidsprogramma voor BRZO-bedrijven 'Veiligheid Voorop'.

Meer weten over AEB Amsterdam?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website