Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 03 februari 2016

Samsom bezoekt rookgasrecycling AVR

PvdA-fractieleider Diederik Samsom heeft een bezoek gebracht aan AVR. Aanleiding is de samenwerking van AVR met de start-up CarbonOrO om CO2 uit rookgassen terug te winnen.

Samsom bezocht AVR met zijn secretaris en fractielid Duco Hoogland. Tijdens de rondleiding bij AVR in Rozenburg kreeg Samsom een toelichting bij de processen waarmee afval wordt verwerkt tot energie en hernieuwde grondstoffen. Ook deelden CarbonOrO en AVR de wijze waarop zij samen een gesloten koolstofketen kunnen realiseren dankzij CO2-terugwinning.

De CO2 die AVR en CarbonOrO terugwinnen uit rookgassen kan worden gebruikt in kassen voor productievere glastuinbouw. AVR heeft hiervoor een intentieverklaring getekend met een ketenpartner, die al CO2 levert aan de glastuinbouw en aangeeft dat er voldoende vraag is. Nu wordt de businesscase onderzocht om jaarlijks CO2 te gaan leveren. Jasper de Jong, commercieel directeur van AVR, licht toe: "Om aan de vraag te voldoen, moeten we onze huidige fabriek aanpassen. Dit is een forse investering. De techniek is uitgedacht en getest, maar de fysieke aanpassing moeten we nog realiseren. Met zo’n werkbezoek zetten we onze ambities en toevoegde waarde steviger neer en kan Samsom dit meenemen in debatten en partijplannen."

Meer weten over AVR - Afvalverwerking BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website