Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 09 februari 2016

Duckstad heeft schoon genoeg van rommel

Donald Duck gaat samen met Supporter van Schoon op zoek naar het beste én leukste opruimplan van Nederland. Het meest originele idee wordt bekroond met de 'Cornelis Prul Prijs'.

Donald Duck poseert met bezem voor het standbeeld van Cornelis Prul. Illustratie: Sanoma/Weekblad Donald Duck

De actie wordt georganiseerd in de aanloop naar de speciale ‘Heel Duckstad ruimt op’-editie. Deze Donald Duck verschijnt in de week van de Landelijke Opschoondag op 19 maart, meldt uitgever Sanoma. Ook Duckstad doet mee aan de Landelijke Opschoondag. In Donald Duck 12 maken de inwoners van Duckstad er een flinke rommel van. Donald Duck en de neefjes gaan daar wat aan doen in de editie die op donderdag 17 maart verschijnt.

Zwerfvuil opruimen is volgens het populaire weekblad geen peulenschil. Daarom roept het iedereen op om een steentje bij te dragen aan een schone leefomgeving en met een origineel opruimplan te komen voor op school of voor in de buurt. Alle opruimplannen kunnen inmiddels aangemeld worden op donaldduck.nl/cornelisprul.

Het meest originele plan wordt beloond met een heuse Cornelis Prul trofee, een replica van het kolossale standbeeld van de stichter van Duckstad. Deze trofee, die 3D geprint wordt van gerecycled afval, wordt vervaardigd in samenwerking met afvalverwerker Van Gansewinkel en de tekenafdeling van het weekblad.

Rondom de uitreiking is op DonaldDuck.nl de making-of van dit bijzondere project te zien. Via #CornelisPrul zijn de initiatieven en opruimverhalen te volgen op Facebook, Twitter en Instagram. Op woensdag 16 maart wordt de Cornelis Prul Prijs uitgereikt aan de winnaar met het beste opruimplan.

Meer weten over Stichting Nederland Schoon?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website