Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 02 maart 2016

Beklim de ladder van afvalhout

Met de Ladder van Lansink in het achterhoofd zoekt Baetsen Recycling met klanten naar de beste oplossingen voor de behandeling van afval. Zo ook voor afvalhout.

Baetsen Recycling haalt meer uit afvalhout.

Hoe halen we, op weg naar een circulaire economie, meer uit afvalhout? Bij Baetsen Recycling is goed over die vraag nagedacht. In de loop der jaren heeft het bedrijf zich weten te onderscheiden door te investeren in technologie, kennis en processen.

Secundaire grondstoffen

De investeringen leidden er toe dat Baetsen secundaire grondstoffen van hoogwaardige kwaliteit af kan leveren. Zo worden de uit recycling verkregen houtchips ingezet bij spaanplaatproductie, waarmee het afvalhout waarde behoudt. Daarmee biedt Baetsen een duurzame oplossing voor het materiaal.

Biomassacentrales

Uiteraard is het niet mogelijk om alle soorten hout op gelijkwaardig niveau en oneindig te recyclen. Dat wil echter niet zeggen dat verduurzaming van de toepassing van bepaalde soorten afvalhout is uitgesloten. Baetsen kan het niet-recyclebare hout sorteren op behandeld en onbehandeld. Zo kan schoon, onbehandeld afvalhout worden gebruikt in biomassacentrales. Dit afvalhout is zo een uitstekend alternatief voor het zogenoemde groenhout dat nu nog vaak in deze centrales wordt gebruikt.

Groei in duurzaamheid

Op alle niveaus van de Ladder van Lansinkis er volgens Baetsen nog genoeg ruimte voor groei in duurzaamheid. Om die ruimte ook te pakken werkt het bedrijf graag samen met alle schakels in de keten. Gaandeweg staat Baetsen zo steeds steviger op de hoogste sporten van de ladder.

Meer weten over Baetsen Recycling bv?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website