Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 04 april 2016

Medewerkers Meerlanden behalen MBO-diploma

Meerlanden kon de vlag uithangen: vijftien medewerkers van het afvalbedrijf zijn geslaagd voor de beroepsopleiding MBO1 Afval- en Milieubeheer en Beheer Openbare Ruimte (Ambor).

diploma meerlanden.jpgOp alle locaties van Meerlanden ging de vlag uit voor de geslaagde medewerkers.

De Ambor-opleiding is ontwikkeld in samenwerking met de Spa Groep, om medewerkers in de buitendienst voor te bereiden op de moderne eisen die aan hun functies worden gesteld. Ze zijn werkzaam in afvalinzameling, het beheer van de openbare ruimte of op de milieustraat. Tijdens de opleiding konden ze daardoor niet alleen van elkaars vakgebied leren maar ook van elkaars vaardigheden. Tijdens theoretische en praktijkuren kwamen naast Nederlands en wiskunde specifieke vakken aan bod waaronder veilig werken langs de weg, omgaan met gevaarlijk afval, resultaatgericht werken in de openbare ruimte, verwerken van afval en omgaan met verbale en non-verbale agressie.

De eerste lichting deelnemers startte in 2015. Alle deelnemers hebben hun diploma behaald. Een aantal van de geslaagden gaat nu door voor een MBO2-diploma.

Trots

Angeline Kierkels, algemeen directeur van Meerlanden: “Omdat het zo belangrijk is om je te blijven ontwikkelen, stimuleert Meerlanden onder medewerkers al jaren het volgen van opleidingen. Jullie hebben dit door jullie geweldige doorzettingsvermogen allemaal met succes gedaan. Applaus!”

John de Nijs, chauffeur op een inzamelwagen, is trots op zijn diploma: “Een mooie erkenning! Vroeger lagen mijn prioriteiten vaak niet helemaal bij school, maar door deze opleiding heb ik nieuwe kennis opgedaan die ik goed in mijn dagelijkse werk kan toepassen.”

Meer weten over Meerlanden NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen