Categorie: inzameling | Gepubliceerd: 09 mei 2016

Suez en KPN willen LoRa-netwerk nu al breder inzetten

Vorige maand startte het experiment van continue monitoren van vertrouwelijk afval. De eerste resultaten zijn aanleiding om de bredere inzet van het netwerk te gaan bekijken.

Suez Secure onderzoekt of het LoRa-netwerk kan worden ingezet voor de monitoring van de logistiek van vertrouwelijke afvalstromen. Het Long Range Low Power (LoRa) netwerk is een methode om apparaten veilig met het internet te verbinden. Bij Suez Secure wordt aan de binnenkant van de container een sensor geplaatst die gevoed wordt door twee penlite batterijen. De sensor communiceert met het LoRa-netwerk van KPN en kan bijvoorbeeld de positie versturen, maar kan ook data ontvangen. Naar verwachting is in juni dit jaar het LoRa-netwerk van KPN in heel Nederland uitgerold.

Met de service kan Suez klanten continue informatie geven waar het vertrouwelijk afval dat onder de hoede van Suez is gebracht zich bevindt. “We kunnen precies vertellen waar hun goederen zich bevinden en in welke conditie deze zijn”, vertelt Freek Bakker, Directeur Operations van SUEZ Nederland. “Door het gebruik van LoRa beschikken we over concrete handvatten om onze processen en dienstverlening te optimaliseren. Zo kan de afvalinzameling ook doelgerichter worden uitgevoerd, wat tot minder transportbewegingen en dus tot CO2-reductie leidt. We overwegen de zendertjes van het netwerk op termijn breder in te zetten. Behalve locatiebepaling kunnen de sensors namelijk ook andere factoren meten.”

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website