Categorie: inzameling | Gepubliceerd: 10 mei 2016

RAD Hoeksche Waard zamelt bijna 415 ton AEEA in

Inwoners van de Hoeksche Waard hebben bijna 415 ton aan afgedankte elektronische en elektrische apparaten (AEEA) ingeleverd in 2015. Dat zorgde voor een CO2-besparing van ruim 1.800 ton.

RAD Hoeksche Waard AEEA 2015.jpgOverhandiging van het Weee Nederland-certificaat door René Huisman (l) aan de voorzitter van de RAD, Piet van Leenen.

De ingeleverde apparatuur betreft vooral grotere apparaten zoals koelkasten, televisies en stofzuigers. Uit de sorteeranalyses blijkt dat de kleinere apparaten nog in het restafval belanden. In de komende periode zal de RAD in het kader van het tariefsysteem ‘Goed Scheiden Loont’ meer aandacht geven aan het gescheiden inleveren van ook kleinere apparatuur. Inwoners van de Hoeksche Waard, die hun afval goed scheiden, worden sinds dit jaar hiervoor beloond met een lagere afvalstoffenheffing.

Na inzameling gaan de AEEA naar een sorteercentrum, waar alle gevaarlijke materialen eruit worden gehaald en verdere sortering plaatsvindt. Hierdoor is ruim 1.800 ton aan CO2 bespaard in 2015.

De RAD Hoeksche Waard spreekt van een positieve ontwikkeling, die mede te danken is aan de in 2015 georganiseerde ‘E-waste race’. In dat project hebben 10 scholen deelgenomen, waarbij 18.393 kilo apparatuur is ingezameld.

Meer weten over RAD HW B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen