Categorie: Innovatie en techniek | Gepubliceerd: 29 juli 2016

Area organiseert hackathon rond de circulaire economie

Afvalbedrijf Area wil Drentse ondernemers inspireren kansen te benutten in de omslag naar de circulaire economie en organiseert daarom een zogenoemde 'hackathon'.

Voorafgaand aan de Dag van de Duurzaamheid 2016, in het weekend van 8 en 9 oktober, organiseren Area Reiniging en Growing Workplace in Emmen de Hackathon Circulaire Economie Drenthe. Tijdens deze 30 uur durende sessie worden business developers, creatieve genieën, codewonders, studenten en andere geïnteresseerden uitgedaagd om vernieuwende oplossingen en toepassingen te bedenken waarmee Drentse bedrijven en instellingen hun bedrijfsvoering (verder) kunnen verduurzamen.

Als aanjager van duurzaamheid en maatschappelijke ontwikkeling in de regio stimuleert en ondersteunt Area de organisatie van de Hackathon, die wordt uitgevoerd door Growing Workplace. Directeur Alfride Groenewold: “In de omslag naar de circulaire economie liggen veel kansen, juist voor ondernemers. De recycling en upcycling van grondstoffen bijvoorbeeld is de bedrijvigheid van de toekomst. Met de Hackathon willen wij Drentse ondernemers inspireren om hierin een volgende stap te zetten. Samen versterken we de economie en de verduurzaming van Drenthe.”

Casussen

Drentse bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen vragen insturen naar de organisaties die zij tijdens de hackathon graag beantwoord zien worden. Daarbij kan gedacht worden aan vragen over duurzaam ontwerp en materiaalgebruik, logistiek management, PR en marketing of afvalbeheer. Ook het circulair maken van de totale bedrijfsvoering of de upcycling van reststromen tot nieuwe producten of diensten zijn vragen waarmee de hackathon-teams van maximaal vijf personen aan de slag kunnen. Partijen met vragen of een casus kunnen deze insturen via de website www.whatthehackathon.nl of contact opnemen met het klantencontactcentrum van Area.

Meer weten over nv Area Reiniging?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website