Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 25 augustus 2016

Forse investering Heros Sluiskil in opwerking bodemassen

Heros Sluiskil investeert 16 miljoen euro in de verbeterde terugwinning van metalen en mineralen uit bodemas.

Heros in vakblad Afval! In de volgende editie van het vakblad Afval! (nr. 6 2016)  verschijnt een uitgebreid artikel over Heros Sluiskil en de toekomstplannen in de rubriek ‘ Bedrijf in Beeld’.

De investering moet het mogelijk maken de huidige jaarlijkse productie van 100 kton aan secundaire grondstoffen in 2017 te verdrievoudigen. Met het geld gaat Heros een nieuwe wasinstallatie bouwen voor het wassen van bodemassen. Daarnaast wordt een fabriek voor de opwerking van zogenoemde non-ferro concentraten gerealiseerd. De investeringen zijn gerelateerd aan de Green Deal - Verduurzaming nuttige toepassing AEC-bodemas uit 2012.

Non-ferro concentraten zijn rijk aan koper, aluminium, chroom, nikkel, zink, messing en edele metalen als goud en zilver. Dankzij de nieuwe plant voor fijnere non-ferro metalen zal Heros de door haar teruggewonnen metalen rechtstreeks aan kunnen bieden bij onder andere aluminium-, koper- en metaalsmelterijen.

Heros (onderdeel van het Duitse concern Remex Mineralstoff GmbH dat weer onderdeel is van de Remondis Groep), is actief op het gebied van productie en verkoop van eco-grondstoffen, duurzame waterbehandeling en havenfaciliteiten. Er zijn een honderdtal mensen werkzaam.

Meer weten over Heros Sluiskil BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website