Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 23 september 2016

Halve vloot van Omrin al over op groengas

Sinds de gasopwerkingsinstallatie in gebruik is genomen dit jaar, is de helft van Omrin's wagenpark op het zelf geproduceerde groengas overgegaan.

Met de ingebruikname van de eigen groengasinstallatie (de grootste van de Benelux) kan Omrin haar wagenpark op groengas uit eigen stal laten rijden. Op dit moment rijden er ruim 70 verschillende voertuigen – groot en klein – op groengas. Op De Wierde, de locatie van Omrin in Heerenveen staat het tankstation waar het ter plekke geproduceerde groengas getankt wordt. Op Ecopark De Wierde wordt ongeveer 14 miljoen m3 groengas geproduceerd. Ongeveer één miljoen m3 wordt gebruikt voor het wagenpark van Omrin. Het restant wordt op het netwerk van Liander gezet. Deze productie is voldoende om jaarlijks zo'n 10.000 huishoudens van gas te voorzien.

Het rijden op groengas betekent een flinke reductie van CO2. Doordat het groengas bijna 100 procent zuiver is, wordt ook nog eens de actieradius van de voertuigen met zo’n 15 procent verhoogd ten opzichte van gewoon aardgas.  Het rijden op groengas is tevens weer een goed voorbeeld van de circulaire economie, want het groengas van Omrin is een eindproduct van het organische materiaal dat zich nog in het huishoudelijk restafval bevindt.

DRONE_OMRIN_BIOGAS_WAGENPARK_VIREMA-0006.jpgDe ruim 70 voertuigen van Omrin die op groengas van eigen installatie rijden.