Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 07 november 2016

Jan Krapels nu 'echt' directeur Cyclus

Per 1 januari 2017 is Jan Krapels de nieuwe directeur-bestuurder van Cyclus. Hij was al actief als interim-bestuurder van het bedrijf.

2016-11-04_persbericht_benoeming directeur-bestuurder.jpgJan Krapels

De aandeelhouders van Cyclus hebben Jan Krapels per 1 januari 2017 benoemd als directeur-bestuurder van Cyclus. Krapels (1952) trad in oktober 2015 in functie als interim-bestuurder en volgde daarmee Leendert van Bloois op. Na zeven jaar leiding te hebben gegeven aan Cyclus, wilde Bloois nieuwe activiteiten gaan ontplooien waarbij er meer tijd is voor zijn gezin. Op 3 december 2015 nam Bloois dan ook afscheid van Cyclus.

Krapels had, te beginnen als interim-bestuurder, meteen een flinke taak: het uitwerken en vormgeven van het nieuwe businessmodel. Het besluit voor dat businessmodel werd genomen nadat begin 2015 een drietal gemeenten de voortzetting van de deelname aan Cyclus ter discussie hadden gesteld. De gemeenten Gouda, Alphen aan den Rijn en Krimpenerwaard wilden dat Cyclus zich lean and mean zou gaan organiseren, wat onder meer inhield dat Cyclus haar activiteiten in het beheer van de openbare ruimte (Bor) moest afbouwen en er een eenhoofdige directie zou komen. Daaraan werd gehoor gegeven door een nieuw businessmodel, die in september 2015 unaniem bekrachtigd werd door de aandeelhouders. Krapels kon er in november al mee aan de slag.

Volgens de nieuwe koers moet Cyclus zich doorontwikkelen naar een toekomstbestendig afvalbeheerbedrijf en de dienstverlening met betrekking tot het beheer van de openbare ruimte fasegewijs afbouwen tot 1 januari 2019. De opdracht voor de komende jaren bestaat naast de dagelijkse leiding van het bedrijf onder andere uit het afronden van de omvorming van Cyclus, het doorvoeren van besparingsmaatregelen en het positioneren van Cyclus in de markt.

Jan Prins, voorzitter van de Raad van Commissarissen en van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, is zeer verheugd met de benoeming van Krapels: “We hebben de heer Krapels leren kennen als een kundig en zeer betrokken bestuurder. De aandeelhouders en commissarissen hebben het volste vertrouwen dat onder zijn leiding de omvorming van Cyclus tot een modern en toekomstbestendig afvalbeheerbedrijf en de afbouw van Bor zorgvuldig en succesvol gebeurt.” Jan Krapels is blij met het vertrouwen: “Ik verheug me op de komende tijd bij Cyclus. Als uitvoeringsorganisatie laten we zien dat we onze opdrachtgevers optimaal ondersteunen bij het realiseren van de Vang-doelstellingen binnenshuis én buitenhuis. En dat in een betrokken omgeving waar we met elkaar duurzaamheid, social return on investment en het bevorderen van de transitie naar een circulaire economie concreet handen en voeten kunnen geven.”

Meer weten over Cyclus NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website