Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 25 januari 2017

Van Gansewinkel en Shanks krijgen groen licht uit België

Afvalbedrijven Van Gansewinkel en Shanks hebben van de Belgische mededingingsautoriteiten goedkeuring gekregen voor hun voorgenomen fusie.

Dat maakten Van Gansewinkel en Shanks woensdagmiddag bekend. Voltooiing van de fusie is nu alleen nog afhankelijk van formele goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten in Nederland. Ook in dit proces is verdere voortgang geboekt, melden de bedrijven.

Zowel de Raad van Bestuur van Van Gansewinkel als Shanks laten in een mededeling aan de pers weten te verwachten dat zij ook in Nederland groen licht te krijgen voor de fusie. Binnenkort verwachten zij met nieuwe updates over de fusie te kunnen komen.

Of de Nederlandse mededingsautoriteit ACM ook haar goedkeuring zal geven aan de fusie, is vooralsnog koffiedik kijken. De ACM doet geen uitspraken over wanneer het met een oordeel komt. Vast staat wel dat de autoriteiten langer de tijd nemen voor hun oordeel dan eerder werd verwacht. Dat kan te maken hebben met vragen die de ACM nog over de fusie heeft.

In Nederland bestaan er onder marktpartijen in ieder geval zorgen over de fusieplannen van Van Gansewinkel en Shanks. Twee weken geleden liet Remondis bijvoorbeeld nog aan AfvalOnline weten dat het bedrijf bij groen licht van de ACM serieus zal overwegen zich terug te trekken uit de bedrijfsafvalinzameling in de Randstad.

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Shanks Nederland?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline