Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 27 januari 2017

Nascheidingsinstallatie AEB in de steigers

De eerste contouren van de nascheidingsinstallatie voor huishoudelijk restafval van AEB Amsterdam tekenen zich af op het bouwterrein aan de Amerikahavenweg in Amsterdam.

AEB HHAS 1e betonstorting 25012017 2313.jpgDeze week is bij AEB de eerste betonstorting gedaan voor het leggen van de fundering van het gebouw.
Foto: AEB

Deze week is de eerste betonstorting gedaan voor het leggen van de fundering van het gebouw. De volgende stap is een verdere inrichting van het terrein, het aanleggen van de riolering en het storten van de vloeren van het gebouw. In het voorjaar worden de eerste staalconstructies en installaties geplaatst in de machinehal. Naar verwachting kan AEB zich na de zomermaanden gaan richten op het testen van de installatie en het verwerken van het eerste restafval, meldt het bedrijf.

In de installatie moeten onder andere kunststoffen, drankenkartons, metalen en de organische fractie van elkaar worden gescheiden met behulp van zeven, magneten en infraroodscheiders. De grondstoffen die met het scheiden van het huishoudelijk afval worden teruggewonnen, worden duurzaam verwerkt door AEB en/of andere verwerkers. Voor bijvoorbeeld plastic worden hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van de grondstof. Om die reden zullen deze een extra bewerkingsstap ondergaan. De kunststoffen worden na het scheiden gewassen, gesorteerd en opgewerkt tot eindproducten door AEB of haar partners.

De nascheidingsinstallatie moet jaarlijks 60 kton grondstoffen terug brengen in de keten. De organische fractie (120 kton) wordt omgezet in energie.

AEB bouwt een nascheidingsinstallatie voor huishoudelijk restafval. Het scheiden van afval zorgt ervoor dat waardevolle grondstoffen kunnen worden gerecycled en hergebruikt.

Meer weten over AEB Amsterdam?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website