Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 13 maart 2017

Geesinknorba brengt nieuw type achterlader uit

De 'Flexi 4' is de nieuwste toevoeging op de Norba MF-serie, bekend van het gescheiden inzamelen van verschillende afvalfracties.

Geesinknorba, producent van afvalinzamelsystemen, presenteerde recent haar nieuwste achterlader: de Flexi 4. Deze achterlader, voorzien van een extra compartiment tussen het chassis en laadbak, is ‘verbeterd om tegemoet te komen aan de moderne ecologische eisen’, zo stelt de producent.

Vier compartimenten

Wat de Flexi 4 bijzonder maakt volgens Geesinknorba, is dat de opbouw ook beschikbaar is met vier verschillende compartimenten, waardoor er vier verschillende afvalsoorten ingezameld kunnen worden. Deze compartimenten zijn afgesloten om het risico op vermenging van het afval tot een minimum te beperken en ook afval dat niet verdicht wordt (zoals glas), kan op dezelfde route meegenomen worden.

Verbeteringen

Geesinknorba geeft uitleg bij de verbeteringen van de Flexi 4. Deze verbeteringen zijn met name op het gebied van de techniek en de gebruikersvriendelijkheid. Genoemd worden bijvoorbeeld een verbeterde cyclustijd door snelle leging door de automatische zijbelading en een volautomatische split belading. Een ander voorbeeld is de toename in flexibiliteit, onder andere doordat de Flexi 4 voorzien kan worden van extra inzamelingsbakken waarmee ook meer dan vier fracties gescheiden ingezameld kunnen worden.