Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 21 maart 2017

Rova professionaliseert social return met Rova-Kompaan

Rova heeft de activiteiten voor werk, opleiding en begeleiding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gebundeld in het nieuwe bedrijfsonderdeel Rova-Kompaan.

_VLO8430kd.jpgDiverse nieuwe medewerkers startten gisteren hun werkzaamheden onder de vlag van Rova-Kompaan.
Foto: Rova

Het gaat om activiteiten voor mensen die vallen onder de Participatiewet en om degenen die gebruik maken van de bestaande WSW-, WGA-/WIA-/WAO- en Wajong-regelingen. Ook voortijdig schoolverlaters behoren tot de doelgroep. Woordvoerder Erik van Cuijk benadrukt dat Rova deze activiteiten al uitvoerde. In het kader van professionalisering is nu gekozen voor een sublabel met een eigen naam, identiteit en bedrijfskleding. "Deze hele markt is volwassen aan het worden."

Met de naam Rova-Kompaan wil Rova het element van verbondenheid aangeven. In het bijzonder de verbondenheid in de verhouding leerling–leraar. Voor het publiek wordt het op deze wijze duidelijk dat de medewerkers niet met exact dezelfde algemene maatstaven moeten worden beoordeeld als bij ‘het reguliere werk’. Het bedrijf wil daarmee de collega’s van Kompaan iets meer tijd en ruimte voor ontwikkeling geven.

Positief

De afgelopen periode heeft Rova diverse mensen, die wat extra steun nodig hadden, succesvol begeleid naar regulier werk. Van Cuijk merkt daarbij op dat het niet alleen een positief effect heeft op de werknemers met afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook op de werknemers die hun begeleiden. "Zij worden er enthousiast en gemotiveerd van." Gisteren startten opnieuw tien nieuwe collega's binnen Rova-Kompaan: tien in Zwolle en vijf in Winterswijk.

Meer weten over N.V. ROVA Holding?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website