Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 05 april 2017

Rova ontwikkelt 'Afvallabel'

Afvalbedrijf Rova heeft een online platform gelanceerd voor inwoners met vragen over afval. Dat klinkt niet direct vernieuwend, maar dat is het wel.

Het onderscheidende van dit platform, 'Afvallabel' gedoopt, is dat er niet alleen een antwoord wordt gegeven op de vraag welk afval in welke afvalcontainer hoort maar ook geeft het actuele achtergrondinformatie over het recyclingproces. Daarnaast worden er waar mogelijk alternatieven gegeven waardoor inwoners de hoeveelheid afval binnen het huishouden kunnen verminderden.

Rova zoekt met het Afvallabel nadrukkelijk de verbinding met inwoners van de gemeenten waar ze voor werkt. Mark de Weerd, Communicatieadviseur Rova: “Het Afvallabel is een co creatie van inwoners en Rova. Het idee hierachter is dat wij antwoorden zoeken op basis van gerichte vragen van inwoners. De antwoorden die we hebben gevonden, worden teruggekoppeld en toegevoegd aan het Afvallabel. Op deze manier ontsluiten we informatie waar daadwerkelijk behoefte aan is en is alle informatie transparant en voor iedereen inzichtelijk.”

Rova verwacht dat het Afvallabel een bijdrage zal leveren aan het verminderen van de totale hoeveelheid restafval doordat het mensen nog bewuster maakt dat afval merendeels uit waardevolle grondstoffen bestaat. Daarnaast zal de onderlinge interactie op het platform bijdragen aan verhoogde aandacht voor de grondstoffen in het afval  Het Afvallabel is online bereikbaar via www.rova.nl/afvallabel.

Meer weten over N.V. ROVA Holding?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen