Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 06 april 2017

Samenwerking Suez en Corendon Airlines rond afvalscheiding

Corendon Dutch Airlines start met afvalscheiding aan boord. Op deze manier wil de luchtvaartmaatschappij bijdragen aan het behoud van grondstoffen en het verkleinen van de milieu-impact.

Corendon Dutch Airlines Boeing 737-800 3 (2).jpgBoeing 737-800 van Corendon Dutch Airlines.

De Corendon Cabin Crew verzamelt aan boord het recyclebare afval zoals plastic flesjes, blik, papier en glas. De gasten worden aan boord via het Inflight Entertainment System geïnformeerd over de afvalscheiding. Met een recyclesymbool wordt op de menukaart aangegeven welke verpakkingen te recyclen zijn. Suez scheidt achteraf de recyclebare materialen in aparte bakken, die speciaal voor Corendon zijn geplaatst op Schiphol. Corendon Dutch Airlines is na Tui, de tweede Nederlandse luchtvaartmaatschappij die gebruikmaakt van de diensten van Suez.

"Bij Corendon Dutch Airlines proberen we een bijdrage te leveren aan het behoud van waardevolle grondstoffen. Vanuit deze gedachte hebben wij besloten om afval te gaan scheiden aan boord. Door de afvalstromen gescheiden aan te bieden, kunnen grondstoffen behouden worden en hergebruikt", aldus Corendon oprichter Atilay Uslu.

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen