Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 24 april 2017

Oss wil duurzaamheidsplein en grondstoffen behouden

De gemeente Oss wil het grondstoffenakkoord gaan ondertekenen en een duurzaamheidsplein gaan inrichten voor grondstoffenbehoud en extra werkgelegenheid.

De gemeente Oss gaat samen met kringloopbedrijf Maasland de milieustraat renoveren tot een duurzaamheidsplein. Daarvoor wordt het huidige terrein aan de Maaskade in Oss waar nu de kringloopwinkel, de milieustraat en de compostering staat opnieuw ingericht. Zo komt er een demontagehal voor de onbruikbare ingeleverde goederen. Op het duurzaamheidsplein komen minimaal 10 medewerkers te werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. De exploitatie zal kostenneutraal zijn; de investering voor het plein wordt in 2017 genomen.

Het duurzaamheidsplein is onderdeel van het plan van de gemeente om in 2030 afvalvrij te zijn. Een andere actie is de ondertekening van het Nationale Grondstoffenakkoord. In januari van dit jaar tekenden 180 organisaties dit akkoord dat ernaar streeft om met vijf transities Nederland in 2050 volledig circulair te krijgen, met als tussenstap in 2030 de helft minder gebruik van grondstoffen. Vorige week was de kick-off.

Meer weten over Gemeente Oss?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website