Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 11 mei 2017

Nieuw voertuig voor duurzame onkruidbestrijding

Omrin heeft nieuwe wagens voor duurzame onkruidbestrijding in gebruik genomen.

Het betreft twee machines van de fabrikant Holder die zijn voorzien van een speciale Heatweed-set, inclusief arm voor obstakels en vluchtheuvels. Daarmee wordt het onkruid met heet water behandeld. De firma DEM Leeuwarden en Omrin zijn samen tot deze aanpak te komen. Omrin is op dit moment de enige partij in Nederland die gebruik maakt van deze techniek.

In het buitenland wordt deze arm gebruikt om bloembakken op hoogte te voorzien van koud water. Omrin heeft de machine zo ontwikkeld dat het kokend water van 110 graden Celsius in de tank weet op te slaan. Een speciale isolator zorgt dat het water ook daadwerkelijk 110 graden Celsius blijft bij de sproeier. De watertoevoer wordt geregeld vanuit de cabine. Dat levert een flinke waterbesparing op. Het aantal watertankbeurten neemt met de helft af.

De nieuwe borstelmachine wordt ingezet voor het borstelen van goten en van extreme groei op stoepen. Alle machines worden in het najaar omgebouwd om dienst te doen als tractie in de gladheidbestrijding.