Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 04 september 2017

Den Ouden Groep breidt groenrecycling verder uit

Met de overname van Groencompostering Steenbergen BV verstevigt de Den Ouden Groep uit Schijndel de strategische positie in West-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland.

Den OUden groep overname groencompostering Steenbergen.jpgFoto: Den Ouden Groep

Met ingang van 1 september 2017 neemt de Den Ouden Groep de activiteiten en locatie van het recyclingbedrijf Groencompostering Steenbergen BV uit Steenbergen over. Het bedrijf is gelegen in het agrarische gebied van West-Brabant. De Den Ouden Groep en de familie Reijm, eigenaar van Steenbergen BV, werken al langere tijd samen. Doordat de familie Reijm geen focus heeft op groenrecycling en zich meer wil gaan toeleggen op natuuronderhoud zoals baggeren, snoeien, reiniging of aanleg van oevers is besloten om de groencompostering te verkopen aan de Den Ouden Groep. De activiteiten zullen worden voortgezet onder Den Ouden Groencompostering.

Twaalfde recyclinglocatie

Met de overname acquireert de Den Ouden Groep haar twaalfde recyclinglocatie binnen Nederland. Op deze locaties worden jaarlijks ruim 450 kton (inclusief de bijkomende 40 kton van Groencompostering Steenbergen) groene en houtachtige reststromen ingenomen, afkomstig van gemeenten, provincies en Rijkswaterstaat, bedrijven en particulieren. Dit betreft bijvoorbeeld gras, snoeihout, groenafval en afvalhout. Den Ouden Groep maakt van deze groene reststromen hoogwaardige bodemverbeteraars, biobrandstoffen en biogrondstoffen.

De Den Ouden Groep kijkt steevast om zich heen naar mogelijkheden tot groei, aldus een woordvoerder. Deze overname is de tweede dit jaar. In januari nam het Van Dijk Groothandel over. Een jaar eerder kocht de groenverwerking de activiteiten van Reiling Sterksel bv. 

Meer weten over Den Ouden Groenrecyling BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen