Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 29 september 2017

Royal FloraHolland met Milgro onderweg naar zero waste

Royal FloraHolland, de grootste bloemenveiling ter wereld, heeft Milgro, geselecteerd als outsourcing partner voor het afvalmanagement.

Fotolia_20013993_S.jpgFoto: posh - Fotolia

Sinds 1 september 2017 heeft Milgro de volledige regie over de interne afvalstromen en -processen en de aansturing van externe afvaldienstverleners. In samenwerking met Royal FloraHolland werkt Milgro aan de realisatie van de zero-waste-ambitie die Royal FloraHolland heeft geformuleerd. Innovatie gericht op verdere verduurzaming en lagere kosten komen daarin samen.

“Verantwoord ondernemen door innovaties toe te passen is een belangrijk speerpunt van Royal FloraHolland. Het doel is om tot een zero-waste-situatie te komen waarbij er geen sprake is van restafval,” aldus Piet Briët, CSR & Sustainability Manager bij Royal FloraHolland. “In Milgro hebben we een partner gevonden die ervoor zorgt dat we meer waarde gaan halen uit onze grondstoffen die we vandaag nog afval noemen. Dit sluit perfect aan bij onze circulaire ambitie. Op den duur gaat dit afval in plaats van geld kosten, juist geld opleveren.”

Best Value Procurement

De tenderprocedure voor het afvalmanagement van Royal FloraHolland was gebaseerd op Best Value Procurement (BVP), dat uitgaat van het inkopen en realiseren van de hoogste waarde voor de laagste prijs. Deze methode biedt opdrachtnemers optimale kansen om hun expertise te laten zien. Na een intensieve selectieprocedure, die namens Royal FloraHolland werd begeleid door specialisten van Royal HaskoningDHV, is Milgro als beste partner geselecteerd.

Laurens Groen, CEO van Milgro is trots op de gunning van Royal FloraHolland: “In het BVP-traject hebben we de meerwaarde van ons specialisme goed kunnen onderbouwen. Door inzet van ons digitale afvalmanagementsysteem komen we tot een beheerst proces en sluitende data. Vervolgens sturen we vanuit data en kennis op continue verbetering van services en prestaties, optimalisatie van recycling en hergebruik van grondstoffen. We halen meer waarde uit grondstoffen en de kosten voor afvalmanagement van Royal FloraHolland en haar klanten gaan afnemen. Kortom, we zorgen voor winstgevende duurzaamheid.”