Categorie: verwerking | Gepubliceerd: 04 oktober 2017

N+P blijft RDF leveren vanuit Engeland

Het contract tussen N+P en RWE voor de levering van Refuse Derived Fuel (RDF) werd onlangs met vijf jaar verlengd. De geleverde RDF is afkomstig uit Engeland.

RDF-pellets.jpgFoto: Fun4life.nl, Wikimedia Commons

RDF wordt geproduceerd uit een mix van niet-recyclebaar bedrijfsafval voor toepassing in warmtekrachtcentrales. N+P levert jaarlijks meer dan 2 miljoen ton niet-recyclebaar afval aan verschillende industriële applicaties in Europa en daarbuiten. Engeland is daarbij een belangrijk land van herkomst. Tussen de 30 en 35 procent van de leveringen van N+P vertrekt vanuit dat land.

N+P noemt het handelen vanuit en met Engeland “een telkens grotere uitdaging” als gevolg van de brexit en de wisselkoersen. Maar ondanks die uitdagingen blijft N+P succesvol contracten verlengen en opnieuw afsluiten. N+P levert ook vanuit onder andere Italië, Duitsland en Frankrijk.

De komende jaren verwacht N+P verder te kunnen groeien op de Engelse markt, met name dankzij de toenemende vraag naar Solid Recovered Fuel (SRF), een uit RDF verder opgewerkte brandstof die uit kleinere fracties bestaat en daardoor een hogere energiewaarde heeft.

Meer weten over N+P Group B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website