Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 07 februari 2018

Einde-afvalstatus voor PVC-recyclaat Van Werven

Het PVC-recyclaat van Van Werven hoeft niet meer aangemerkt te worden als afval.

Dat heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in een rechtsoordeel aangegeven, meldt het bedrijf. Het PVC-recyclaat van Van Werven Kunststofrecycling wordt toegepast in drielaagse rioleringsbuizen. Rioleringsfabrikant Wavin en Van Werven hebben de einde-afvalstatus voor het PVC-recyclaat gezamenlijk aangevraagd bij Rijkswaterstaat.

Het rechtsoordeel geeft aan dat het door Van Werven geproduceerde PVC-recyclaat dat wordt toegepast in drielaags rioleringsbuizen is aan te merken als einde-afval. “Hiermee wordt aan de afzet van deze secundaire grondstof en de bijbehorende werkgelegenheid continuïteit gegeven. Tegelijkertijd realiseren we ook een besparing op CO2-emissie die vrijkomt bij de productie van primaire grondstof”, aldus Ton van der Giessen, managing director bij Van Werven Plastic Recycling.

Naar eigen zeggen is Van Werven hiermee het eerste recyclingbedrijf in Europa dat de einde-afvalstatus voor PVC-recyclaat heeft verworven. De volgende stap is het aanvragen van een einde-afvalstatus voor de afzet van PVC-recyclaat in Engeland en België. Gesteund door de Green Deal North Sea Resources Roundabout verwacht het bedrijf dit met deze nationale status versneld te kunnen realiseren.

Meer weten over Kunststof Recycling Van Werven B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website