Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 08 februari 2018

Informatiebeveiliging Cyclus Iso-gecertificeerd

Cyclus heeft het Iso 27001 certificaat ontvangen voor de manier waarop het bedrijf haar informatieprocessen heeft beveiligd.

Het certificaat werd in januari uitgereikt. Zowel de vertrouwelijkheid, de juistheid als ook de beschikbaarheid van de systemen zijn getest en zijn conform bijbehorende Iso-normering als positief beoordeeld. “Met dit certificaat tonen wij aan dat de informatiebeveiligingsprocessen bij Cyclus goed geregeld zijn”, stelt directeur Jan Krapels. "De medewerkers zijn doordrongen van de regels en gefocust om hierin te blijven verbeteren. Onze systemen zorgen ervoor dat we hier effectief mee omgaan, ook bij eventuele incidenten. Dit controleren we bovendien regelmatig, door het uitvoeren van interne en externe audits. Ik ben er trots op dat de internationaal erkende norm bevestigt dat onze informatiebeveiliging aan alle eisen voldoet."

Met het certificaat is Cyclus er nog niet. Eind mei gaat namelijk nieuwe wetgeving op privacygebied in werking, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Krapels: "Tijdens het Iso-certificeringstraject hebben we alvast met een schuin oog naar de AVG gekeken en de maatregelen toegepast die in het kader van de nieuwe wetgeving zinvol waren. Ook in de toekomst willen we immers veilig omgaan met informatie tijdens het inzamelen, transporteren en overslaan van afval en het uitvoeren van reinigingstaken in de openbare ruimte. De uitwisseling van die gegevens met gemeenten, heffingsinstanties en inwoners is daarbij een belangrijk onderdeel.”

Meer weten over Cyclus NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website