Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 30 maart 2018

Langezaal mag hallen en buitenterrein als opslag gebruiken

Nadat afvalverwerker Langezaal vorig jaar akkoord kreeg om twee hogere schoorstenen te bouwen, mag het bedrijf nu het buitenterrein en de hallen 8 en 9 van perceel Industriestraat 3 als opslag gebruiken.

De provincie Overijssel heeft het Haaksbergse bedrijf hiervoor vergunning verleend, nadat ze van de gemeente een verklaring van geen bedenkingen had ontvangen.

Voorwaarden aan vergunning

De gemeente  Haaksbergen heeft wel enkele voorwaarden aan deze vergunning verbonden. Zo mag de opslag van een enkele lading maximaal zeven dagen duren en vindt de opslag in afgesloten dan wel afgedekte containers plaats. Daarnaast blijft de opslag beperkt tot maximaal 400 ton afvalstoffen en het totale oppervlak tot 200 m2. Verder gaat het om uitgesorteerde en overgeslagen monostromen ten behoeve van transport van ferro en non-ferrometalen, kunststoffen, papier en karton of natuurlijk en synthetisch textiel.

Dit besluit wijkt niet af van het besluit dat de provincie Overijssel op 7 september 2015 nam. De rechtbank in Zwolle had de provincie echter opgedragen om een nieuw besluit hierover te nemen. Dit kon pas zodra de gemeente een verklaring van geen bedenking had verstrekt. Dit gebeurde op 20 februari, zodat de provincie Overijssel opnieuw een besluit kon nemen.