Categorie: inzameling | Gepubliceerd: 03 mei 2018

Horst aan de Maas beproeft nieuwe zakken keukenafval

De plastic zakjes waarmee in Horst aan de Maas keukenafval wordt ingezameld, doen afbreuk aan de kwaliteit van compost. Daarom test de gemeente alternatieve inzamelmiddelen.

BCPN kiemplantlogo recycling gft.jpgHet Kiemplant-logo.

Horst aan de Maas kijkt naar de mogelijkheden om composteerbare zakken te gebruiken. Die zijn er in papieren en in plastic vorm, te herkennen aan het Kiemplant-logo. De gemeente wil graag weten welke zak het beste te gebruiken is binnen een huishouden. Een tetspanel krijgt van de gemeente daarom een pakket met 100 composteerbare papieren zakken en 40 composteerbare plastic zakken.

Deelnamesticker

Omdat de papier zakken niet doorzichtig zijn, terwijl de afspraak is dat het keukenafval in doorzichtige zakken wordt aangeleverd in de gemeente, krijgen deelnemers ook een deelname-sticker om op de inzamelemmer te plakken. De inzamelaars zien aan de sticker dat meegedaan wordt aan de proef, zodat ze ook de papieren zakken meenemen.

Inwoners van de gemeente kunnen zich nog aanmelden voor deelname aan de proef. Tussentijds worden ze naar hun bevindingen gevraagd en na vier maanden krijgen ze een evaluatie-enquête. De uitkomsten van deze enquête neemt de gemeente mee in de keuzes voor het inzamelsysteem van keukenafval in de toekomst.

De gemeente zegt uiteindelijk te streven naar duurzaam afvalbeheer met een hoog serviceniveau voor de inwoner tegen een acceptabel tarief.

Meer weten over Gemeente Horst aan de Maas?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen