Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 17 mei 2018

Studenten zoeken oplossing voor gft uit restafval

Studenten gaan aan de slag met reststromen van verschillende bedrijven. Bij AVR wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn voor de gft-fractie uit het restafval.

De organische natte fractie (ONF) is een zeer gevarieerde stroom, bestaande uit bijvoorbeeld overblijfselen van een pastamaaltijd, aardappel- en appelschillen, koffieprut, theezakjes en resten kaas. Eenmaal tussen het restafval raakt het vermengd met andere afval. Momenteel wordt deze fractie nog verbrand met de rest van het restafval, maar AVR ziet mogelijkheden om de stroom in de toekomst te scheiden. Bijvoorbeeld als extra stap in de nieuwe scheidingsinstallatie voor het huishoudelijk restafval. In dat geval kan er in potentie jaarlijks zo’n 130 kton ONF beschikbaar komen, met de voorwaarde dat er een product van gemaakt kan worden.

De studenten maken in zes weken tijd een business case, die uiteindelijk zal worden gepresenteerd aan AVR. Het onderzoek is onderdeel van de BlueCity Circular Challenge, die maandag (14 mei) van start ging. In september vorig jaar werd ook al een editie georganiseerd.

Meer weten over AVR - Afvalverwerking BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website