Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 17 mei 2018

Renewi investeert in duurzamere vrachtwagens

Renewi gaat het wagenpark verduurzamen. Over een jaar moet ongeveer 90 procent van het wagenpark van het bedrijf bestaan uit Euro 5 en Euro 6 vrachtwagens.

Euro 6 vrachtwagens zijn de schoonste optie voor wat betreft de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen en emissies. Het gaat om investeringen in het wagenpark in Nederland en België. Doordat er met nieuwere voertuigen gewerkt gaat worden, lopen ook de brandstof- en onderhoudskosten terug. De gemiddelde leeftijd van Renewi's inzamelvloot zal door de investeringen met bijna twee jaar verminderen. Verder zijn de vrachtwagens uitgerust met "de nieuwste veiligheidsuitrusting om het publiek te beschermen", aldus het bedrijf.

Met de nieuwe voertuigen wil Renewi ook beter voorbereid zijn op de invoering van milieuzones in stadscentra. Naast Euro 5 en Euro 6 inzamelvoertuigen test het bedrijf ook elektrisch vervoer. Binnenkort worden in Nederland vier nieuwe elektrische inzamelvoertuigen en drie elektrische kranen in gebruik genomen.

Peter Dilnot, CEO van Renewi: “Duurzaamheid is een van onze kernwaarden, welke ten grondslag ligt aan alles wat we doen. We zijn dan ook verheugd om een aanzienlijke investering te maken in de modernising van ons wagenpark waarmee we de impact die onze activiteiten hebben op het milieu nog verder verlagen en de inzameling bij klanten kunnen optimaliseren."

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website