Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 05 juni 2018

Tweede leven voor telefoons van NS

NS heeft 9.000 afgeschreven telefoons verkocht aan Closing The Loop. De winnaar van de Circular Award 2018 gaat zorgen voor hergebruik en verantwoorde recycling van de telefoons.

Fotolia_84736678_S.jpgMobieltjes die in Nederland afgedankt worden, zijn in landen als Tanzania soms nog goud waard.
Foto: sylv1rob1 - Fotolia

NS kiest voor Closing the Loop als afnemer van de telefoons vanwege de zekerheid dat de telefoons hergebruikt worden en uiteindelijk verantwoord worden verwerkt als AEEA. De telefoons worden wereldwijd ingezet bij projecten van de organisatie.

De NS-telefoons krijgen een tweede leven in onder andere Tanzania. Boeren gebruiken daar de telefoons bij een project om bomen te planten in gebieden waar de woestijn oprukt. Closing the Loop zorgt dat de projectorganisatie voldoende telefoons kan gebruiken om met de boeren te communiceren.

Boeren gebruiken apps op de telefoons om de groei van de bomen bij te houden, voor training op afstand en voor communicatie met initiatiefnemer Justdiggit.

Om te voorkomen dat de telefoons straks uiteindelijk toch als chemisch afval eindigen (afval dat in Afrika niet gerecycled wordt) zorgt Closing The Loop voor het sluiten van de kringloop: dode telefoons worden volgens afspraak met NS ingezameld en verantwoord als e-waste verwerkt.

Afgelopen jaar ging ook Schiphol al een samenwerking aan met Closing The Loop.