Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 27 juni 2018

50 slimme containers in binnenstad Den Bosch

Vijftig ondergrondse containers voor restafval in de binnenstad van 's-Hertogenbosch laten voortaan zelf weten wanneer de vuilniswagen ze moet komen legen.

Deze containers beschikken over software, waardoor die aangeeft hoe vol de container is. “De sensoren geven dit door aan het netwerk van de Afvalstoffendienst”, vertelt wethouder Jan Hoskam. “Op basis daarvan is direct bekend hoe vol iedere container is. Aan de hand van deze gegevens worden routes voor de vuilniswagens gemaakt, zodat zij niet onnodig de binnenstad in hoeven.” Dat scheelt een hoop kosten, kilometers en overlast. “En het is goed voor het milieu.”

De gemeente laat weten dat de Afvalstoffendienst al enkele weken met deze slimme containers werkt in de Bossche wijken Boschveld, Deuteren en West. Met de komst van de vijftig containers in de binnenstad ligt het totale aantal nu op 120. Het gaat nu alleen nog om de ondergrondse containers voor restafval. De Afvalstoffendienst bekijkt of ook de andere ondergrondse containers hiervoor geschikt zijn.

Meer weten over Afvalstoffendienst 's-Hertogenbosch?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website